2 października 2025 roku uczniowie klasy 2a udali się do Pizzeri „Da Grasso” w celu uczestnictwa w warsztatach kulinarnych. Sprawiły one podwójną radość i satysfakcję „małym kucharzom”, którzy włożywszy niezbędne rekwizyty kucharskie – czapkę i fartuch przystąpili do wykonania 2 zadań głównych – sporządzenia własnoręcznie pizzy, a następnie jej skonsumowania. Pizza była pyszna, głównie dlatego, że każdy uczeń wykonał ją samodzielnie, a jej składniki dobrał według własnego uznania. Na zakończenie, każdy uczestnik otrzymał pamiątkowy dyplom i smyczkę z napisem „Mały Kucharz”.
Dziękujemy pracownikom „Da Grasso” za profesjonalne przeprowadzenie zajęć kulinarnych, a rodzicom za wspaniały pomysł na wspólne spędzenie czasu, budując tym samym integrację klasową.
Tekst: Marzena Plewa
Zdjęcia: Aneta Olszewska
22-400 Zamość
Orla 5