Dnia 27 września klasa 2b z wychowawcą i opiekunkami wybrała się z okazji Dnia chłopaka na warsztaty pieczenia pizzy do lokalu” Syty jeż.” Warsztaty poprowadził pan Paweł Ratyna. Dzieciaki miały niezłą szkołę: musiały powiedzieć z jakich produktów będzie ciasto do pizzy. Poznały etapy powstawania pizzy. Ale najfajniejszym a jednocześnie bardzo istotnym był moment komponowania dodatków do pizzy. Ile było grup i dzieci tyle było smaków i pomysłów. Ale panPaweł wiedział co zrobić po prostu podzielił pizzę na pół i każdy miał swoją ulubioną część. Do pizzy dzieci dostały zdrowy sok jabłkowy. Było dużo próśb o dokładkę z pizzy i z soku. Po napełnieniu brzuchów przyszedł czas na deser. W tym celu wybraliśmy się na Stare miasto do lokalu o wdzięcznej nazwie „Arabeska”. Lody i wybór ich smaków był niesamowity i można by próbować wszystkich.
Ale wychowawczyni pozwoliła tylko na jedną gałkę, która zresztą była ogromna. Wszyscy razem stwierdziliśmy , że ten dzień był bardzo udany.
Tekst: Joanna Wcisło
Zdjęcia Inelia Slavinska
22-400 Zamość
Orla 5